Prijs Publieke Ruimte en Publieksprijs

De uitreiking van de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte is traditioneel de  apotheose van het congres. De projectoproep Publieke Ruimte levert  steevast tientallen inzendingen op waaruit een onafhankelijke vakjury vijf projecten nomineert voor de prijs en een winnaar kiest.

Uit  het verleden blijkt dat het winnen van de prijs veel betekent: media-aandacht en bekendheid bij het grote publiek en erkenning voor goed opdrachtgeverschap, een hoogstaand ontwerp en een kwaliteitsvolle uitvoering. Het winnen van de Prijs Publieke Ruimte katapulteert het project, de  bouwheer en de ontwerper naar grote bekendheid in de vakwereld van de publieke ruimte en ‘eeuwige roem’ in de galerij van winnaars. 

De uitreiking in 2023

Genomineerden maken ook kans op de Publieksprijs. Ongeveer een maand voor het congres wordt de publieksstemming officieel geopend. Inzenders kunnen promotie maken om stemmen te halen. Tijdens de plenaire slotsessie onthullen we het favoriete project van het grote publiek. Stemmen gebeurt via een stemmingstool op deze website.