Prijs Publieke Ruimte en Publieksprijs

De uitreiking van de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte is traditioneel de  apotheose van het congres. Sinds 2008 organiseert Infopunt Publieke Ruimte een projectoproep naar steden en gemeenten, ontwerpbureaus, projectontwikkelaars om hun realisaties in te zenden voor de onderscheiding. Een vakjury oordeelt over de projecten en maakt een selectie voor het Praktijkboek Publieke Ruimte en de Databank Publieke Ruimte. Uit deze inzendingen komen vervolgens 3 genomineerden voor de Prijs Publieke Ruimte in de stedelijke categorie en 3 in de landelijke categorie. Elk genomineerd project maakt daarnaast nog kans op de Publieksprijs. Vanaf 24.03.2024 tot 24.04.2024 kan iedereen een stem uitbrengen. De onthulling van de winnaars gebeurt tijdens het Congres Publieke Ruimte door Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken.

Uit  het verleden blijkt dat het winnen van de prijs veel betekent: media-aandacht en bekendheid bij het grote publiek en erkenning voor goed opdrachtgeverschap, een hoogstaand ontwerp en een kwaliteitsvolle uitvoering. Het winnen van de Prijs Publieke Ruimte katapulteert het project, de  bouwheer en de ontwerper naar grote bekendheid in de vakwereld van de publieke ruimte en ‘eeuwige roem’ in de galerij van winnaars. 

  • Stem vanaf 24.03.2024 tot 24.04.2024 voor de Publieksprijs>
  • Bekijk honderden inspirerende projecten, inclusief genomineerden en winnaars van vorige jaren, via onze databank>
  • Schrijf je in voor het Congres Publieke Ruimte op 24.04.2024, laat je inspireren door tal van inspirerende projecten en ontvang daar ook je uniek exemplaar van het praktijkboek
  • Stem vanaf 24.03.2024 tot 24.04.2024 voor de Publieksprijs>
  • Schrijf in voor onze nieuwsbrief