Maak kennis met Stefaan Vandist, inspirerende keynotespreker op het Congres Publieke Ruimte

Op 24 april 2024 vindt het Congres Publieke Ruimte plaats in de Koning Elisabethzaal in Antwerpen. Graag stellen we je onze plenaire keynotespreker Stefaan Vandist voor. Als creative consultant bekijkt Stefaan duurzaamheid al bijna 20 jaar vanuit een innovatieperspectief. Hij heeft reeds tal van grote en kleine organisaties geholpen om creatieve oplossingen te vinden voor duurzaamheidsuitdagingen. Stefaan maakt gebruik van toekomstverkenning, design thinking en storytelling als zijn belangrijkste instrumenten. Hij gelooft dat een aantrekkelijk en verbindend toekomstbeeld veel belangrijker is dan enkel cijfers en statistieken. Tijdens zijn keynote op het Congres Publieke Ruimte zal Stefaan toelichten hoe gemeenten en organisaties aan de hand van ‘provotyping‘, hun eigen toekomstverhaal bepalen en stap voor stap kunnen waarmaken. En welke plaats de mens, de burger, de voetganger in het verhaal inneemt. Aan de hand van vele voorbeelden uit de bouw en ruimtelijke ordening pleit hij ervoor maximaal te kiezen voor verwondering om mensen met de neus in dezelfde richting te krijgen. De keynote van het congres belooft een bron van inspiratie en nieuwe inzichten te zijn. Stefaan schreef twee boeken: ‘Pretopia (Lannoo Campus, 2020) en ‘We, Myself & A.I.’ (Lannoo, 2018) en werkt momenteel aan zijn derde boek ‘Provotyping the Future’.  Mis zijn inspirerende lezing tijdens het Congres Publieke Ruimte niet! Klik hier voor meer informatie over Stefaan en zijn werk>

De inschrijvingen voor het congres staan open begin 2024. In een volgende nieuwsbrief kom je te weten wie de andere sprekers zijn.