Ebema

Ebema werkt al jaren samen met en voor ontwerpers, architecten en inrichters van openbare ruimte. De aanleg van een plein, de bouw van een woonwijk, het ontwerp van een bank, de inrichting van een park en het maken van kunst, … allemaal projecten waar we samen met beleidsmakers en creatievelingen aan bouwen.

De infiltratie van hemelwater in de bodem is een belangrijke uitdaging voor onze maatschappij. Tegelijkertijd willen we het comfort van verharding niet opgeven. Het Eco Solutions gamma van Ebema: dat zijn looks en brains in één. Meerdere modellen, formaten en combinatieconcepten. Vaak ontwikkeld in co-creatie met overheden, ontwerpers of studiebureaus. Combineer waterdoorlatenheid met rij- of wandelcomfort. Ga creatief aan de slag met onze combinatieconcepten: combineer de Grasslines Big Eco Solution met de Stepstone Big tegel of combineer de Greenstone Eco Solution met de Seamstone betonklinker. Een beetje regen of een hevige stortbui, dankzij de Eco Solutions vloeit het hemelwater vlotjes naar de bodem en niet naar het riool.

Met B’RAIN werkt Ebema mee aan een kennisplatform van producenten en creatievelingen rond intelligent omgaan met water, groen, verharding en ruimte. Concreet hebben enkele producenten, actief in de wereld van waterbeheer bij private en publieke sectoren, besloten hun expertises strategisch te bundelen. Het doel: producten op elkaar afstemmen en doorontwikkelen om te komen tot betere totaaloplossingen voor het beheren van hemelwater.

Op zoek naar een betonoplossing op maat? Een betonnen put in een vreemde vorm, een immens ecoduct, een uitzonderlijke greppel, een unieke kleur of tint, een informatiezuil met anti-graffiti coating, antislipstroken voor voetgangers, een zitbank met skaterails,… Onze Ebema_CustomConcrete ingenieurs denken mee van idee tot en met levering en plaatsing. Op basis van jouw deadline en budget. We zetten met plezier een cocreatieproject in gang.

Ontdek inspiratie en informatie op onze website voor de openbare ruimte:

https://living-city.ebema.be/nl-BE